top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תעמית שמיר

עדכונים - ספטמבר 2019



אחרי ששרדנו את אוגוסט, זה הזמן לכמה עדכונים ומחשבות על נושאים שונים ולא קשורים:


1) בהמשך לפוסט הקודם על חברת Atento, דברנו עם החברה ושאלנו אותם מדוע המניה ירדה כל כך בחדות, אם הסיטואציה בה נמצאת בעלת השליטה Bain, ידועה לכולם. הופתענו מתשובת ההנהלה, שאמרה: "שרוב המשקיעים לא עשו מספיק עבודת מחקר ולא הזכירו סוגיה זו בשיחות עמם." כלומר, רוב המשקיעים עדיין לא מכירים את ההלוואה שלקחה Bain כדי לרכוש את השליטה בחברה, ואת ההשלכות הנובעות מהלוואה זו. התזה האחרונה על הזדמנות ההשקעה בחברה פורסמה ב-SumZero, אתר עם גישה מוגבלת, בעיקר לאנשים העוסקים בניהול השקעות מקצועי. אנו מעריכים כי בימים הקרובים יכנסו קרנות חדשות להשקעה, לאחר שיסיימו את עבודת המחקר.


2) אוגוסט הוא חודש של חופש בעולם, וקשה יותר לקדם עסקה של מיזוג או רכישה (M&A). להבנתו, שגריר רכב ינצלו את החזרה לשגרה העסקית, על מנת למצות את הניסיון של מציאת משקיע לחברת הבת - גו טו (לשעבר קאר2גו). ההשקעה בשגריר זו השקעה מייאשת מאוד, כל רבעון מרגיש שרבעון הבא תבוא הבשורה, והחברה סוף סוף תצא בהודעה כי הם מצאו משקיע בחברת הבת לפי שווי של X מיליונים או כי ההנהלה החליטה להתמקד בפעילות הקיימת ולוודא שהיא רווחית.


אנו מאמינים שהגענו לישורת האחרונה לפני קו הסיום. בשלושת החודשים הקרובים, תצטרך להתקבל החלטה לגבי גו טו. כמו שכתבנו בעבר, כל החלטה שתתקבל תוביל להערכתנו להצפת ערך משמעותית. אנו נמצאים בתקופה הקשה ביותר למשקיעים בחברה, תקופה של השקעות גדולות וירידה בשווי החברה, אך להערכתנו היא לקראת סיום.


אם הנהלת החברה לא תקבל את ההחלטה בשלושת החודשים הקרובים - לא נחסוך ביקורת, אנו לא מתנהגים כמו קבוצת מעודדות לחברות המוחזקות. הנהלת שגריר כבר מזמן אבדה את אמון המשקיעים, היא כעת צריכה להחזירו, על ידי קבלת החלטה אסטרטגית לגבי גו טו, במהלך שלושת החודשים הקרובים.


3) אי אפשר שלא לכתוב כמה מילים על We Co (לשעבר We Work). באוגוסט, החברה הגישה תשקיף ל-IPO, בו היא מנסה לבדוק את חוזק הדפנות של הבועה. לי אישית יש בעיה לתמחר חברה בכמעט 50 מיליארד דולר כאשר היא מפסידה כסף והמודל העסקי שלה לא מספיק חזק וברור.


חברת We Co ואדם נוימן, המנכ"ל והמייסד, שיחקו את המשחק של השנים האחרונות בצורה הטובה ביותר. צעד ראשון - דרוש רעיון מהפכני שישנה תעשייה שלמה ויביא את המהפכה החדשה. צעד שני - למצוא גוף מממן שיעזור להגשים את החלום. במקרה הזה קבוצת ההשקעות היפנית, סופטבנק, סיפקה את המימון לחברת החלום. צעד שלישי - לצמוח הכי מהר שאפשר ולהגדיל את השווי בכל סבב של גיוס. צעד רביעי - להנפיק ולמכור את הרעיון להמונים תוך מפגש עם המון כסף.


כולם נהנים מהחלום הזה - המייסדים, העובדים, הספקים, החתמים, עו"ד ורו"ח - לאף אחד אין סיבה לצעוק שהמלך הוא ערום. בסוף "דוחפים" את המניות לקרנות פנסיה ולמשקיעים האופטימיים, אבל זה לא מעניין אף אחד, כי אף אחד לא רוצה להפסיד את הפייסבוק הבאה. לכן, גם גופי השקעה שמרניים יותר הופכים להיות קרנות VC של שלבים מאוחרים. שהריבית אפס לא שווה קצת להמר ולשים כמה ז'טונים על ליפט וכמה ז'טונים על We Co?


אבל מר נוימן, נפל בחלק האחרון של ההנפקה. הוא דרש יותר מדי וסיכן את ההגמוניה של חברות הבועה. עכשיו למנהל ההשקעות בקרן הפנסיה יהיה קשה יותר לרכוש מניות לפי שווי של 47 מיליארד, כי הוא בסיכון גדול יותר לביקורת. בעיתון "וול סטריט ג'ורנל" ציינו כי, לפי מקורות שהגיעו ל-CNBC, ההנפקה לא תוכל לקבל שווי מעל 25 מיליארד דולר.


אולי זו נקודת השיא בחברות החלום? אולי מעכשיו יעריכו יותר רווחים ותזרים מזומנים? אני לא יודע לחזות את העתיד, אך אשמח אם ההיגיון העסקי יחזור לעולם. אני בהחלט בעד שכולם ירוויחו מחברה מצליחה, אך כזו שיש לה מודל עסקי רווחי.


4) שיחות עם הנהלות - דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.

בחלק מהחברות, ההנהלות "מורחות" אותנו, מספרים לנו מעשיות וחושבים שאנחנו לא מספיק רציניים כדי לעקוב אחר הדברים. אנחנו אוהבים לדבר עם הנהלה של חברה לפחות פעמיים בשנה, ולראות מה הם עשו ביחס לשיחה הקודמת שלנו. אנו פחות מייחסים חשיבות האם מחיר המניה גבוה יותר או נמוך יותר ביחס לנקודת הזמן של השיחה האחרונה, אלא שמים לב למהלכים העסקיים. בטווח הארוך, המהלכים העסקיים והתקשורת עם שוק ההון יקבעו את מחיר המניה. לא בכל פעם "שמורחים" אותנו אנחנו ישר מוכרים את המניות, אנו פשוט לומדים למי להאמין יותר ולמי פחות. לא נחזיק מניות בחברה שאין לנו אמון בהנהלה, ובחברות שהמנכ"לים "מורחים" אותנו מדי פעם, אנו נגדיר מחיר יציאה נמוך יותר או גודל פוזיציה קטן יותר.

אתמול סיימנו שיחה עם חברה, שהתוצאות העסקיות שלה היו קצת פחות טובות מהחברות המתחרות, אך המסר של ההנהלה היה - אנחנו פה לטווח הארוך, ולא לוקחים לקוחות שלא מתאימים לנו רק כדי לשפר רבעון כזה או אחר. אנו מאמינים להנהלה של החברה, כי יש לנו ניסיון חיובי אתם והם תמיד אמרו לנו את האמת לטוב ולרע.

מצד שני, יש מנכ"ל של חברה אחרת, שכבר בפעם השלישית אומר לנו שהוא חושב שמחיר המניה זול. לאחר שאנו שואלים אותו למה הוא לא קונה מניות בשוק כמונו. התשובה שלו היא שזה לא התאפשר עד עכשיו והוא בהחלט שוקל את זה בחיוב. אנחנו עדיין מחכים...


בהצלחה בהשקעות,

עמית שמיר



0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Σχόλια


bottom of page